Recept bakplaat kipfilet, wortel, krieltjes

Gebruik van magere soorten vlees/vis/kip kan veel calorieën schelen, maar je hebt elke dag wel gezonde vetten nodig.  Hier een stressvrij recept met gezonde vetten. Ook koolhydraatbeperkt te maken.

  • 45 minuten

  • Hoofdgerecht

  • Nederlands (herfst)

  • 2 personen

Stap 1 : Ingrediënten

  • 5 middelgrote bieten, geschild en in blokjes gesneden
  • 500 gram krieltjes, in de schil en gehalveerd (vervangen voor andere groente voor koolhydraat beperkt)
  • 200-250 gram kipfilets
  • 8 wortels, geschild en in plakjes gesneden (of een andere herfstgroente zoals pastinaak of pompoen)
  • 75 gram gemengde noten (walnoten, hazelnoten of pecannoten)

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl rozemarijn (gedroogd of vers)
  • 1 tl tijm
  • Optioneel: een handvol verse rucola of spinazie voor garnering

Stap 2 : Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Voorbereiding groenten: Meng de blokjes biet, wortel en krieltjes (of een andere groente) in een grote kom met de helft van de olijfolie, rozemarijn en tijm. Verspreid de groenten gelijkmatig over de bakplaat.

  • Roosteren: Plaats de groenten in de oven en rooster ze ongeveer 25-30 minuten, tot ze gaar zijn en beginnen te karamelliseren. Halverwege even omscheppen.
  • Verwarm je de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de filets in 6-8 minuten per kant goudbruin en gaar, afhankelijk van de dikte. Houd ze warm onder aluminiumfolie als ze klaar zijn.
  • Rooster in een droge koekenpan de noten een paar minuten op laag vuur totdat ze licht goudbruin en geurig zijn. Haal van het vuur en hak grof.
  • Samenstellen van het gerecht: Haal de geroosterde groenten uit de oven. Verdeel de groenten over de borden, leg de kipfilet erop en strooi de geroosterde noten eroverheen.
  • Garneren (optioneel): Voeg een handvol rucola of verse spinazie toe voor wat extra frisheid en kleur.

Voedingswaarden

Voedingswaarden per portie (met krieltjes): 631 kcal, 22,6 gram vet (waarvan verzadigd 4,2 gram), 59,8 gram koolhydraten, 40,3 gram eiwitten, 13,7 gram voedingsvezels, 1,1 gram zout (wanneer verder geen zout wordt toegevoegd aan de maaltijd).