Salie is een heerlijke smaakmaker en ook heel gezond. Vooral in de herfst vind ik het heerlijk!

  • 5 min voorbereiding, 25-30 minuten wachttijd

  • Bijgerecht

  • Italiaans

  • 2 personen

Stap 1 : Ingrediënten

  • 500 g wortels, geschrapt en in lange stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 10 verse salieblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Stap 2 : Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de wortels op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Voeg de fijngehakte knoflook en salieblaadjes toe.
  • Meng alles goed zodat de wortels bedekt zijn met de olie, knoflook en salie.
  • Rooster de wortels 25-30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en zacht zijn.
  • Serveer warm als bijgerecht.

Voedingswaarden

Voedingswaarden per portie: 173 kcal, 11 gram vet (waarvan verzadigd 1,7 gram), 13,9 gram koolhydraten, 2,1 gram eiwitten, 7 gram voedingsvezels, 0,2 gram zout (wanneer verder geen zout wordt toegevoegd aan de maaltijd).