Lekkere variatie met kool!

  • 15 minuten

  • Hoofdgerecht, Lunch

  • Nederlands

  • 2 personen

Stap 1 : Ingrediënten

  • Voor de salademix:

  • 100 gram wortel
  • 125 gram witte kool
  • 150 gram rode kool
  • 25 gram rucola
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • 10 gram walnoten
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • Voor de dressing:

  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels witte wijn azijn OF appel ciderazijn
  • 5 gram honing OF 1 druppel 0% limonadesiroop per 2p
  • Peper en eventueel zout naar smaak

Stap 2 : Bereiding

  • Rasp de wortel, witte kool en rode kool.
  • Meng in een kom de wortel, koolsoorten en rucola door elkaar.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een klein bekertje en verdun eventueel met een druppeltje water en verdeeld over de groenten.
  • Verkruimel de geitenkaas over de salade en strooi ook de (gehakte) walnoten en granaatappelpitjes over de salade.

Notities

Voedingswaarden per portie: 160 kcal, 6,5 gram vet (waarvan verzadigd 2 gram), 14 gramkoolhydraten, 6,8 gram eiwitten, 7,3 gram voedingsvezels.

Auteur: Anouk Hartman