Van onze topkop Emma een heel lekker recept voor een pasta pesto, maar dan met weinig koolhydraten. Voor iedereen die dus ‘s avonds de aardappelen, pasta en rijst moet minderen. Er zitten wel wat koolhydraten in, dus niet te ruim opscheppen!

  • 30 minuten

  • Hoofdgerecht

  • Italiaans

  • 2 personen

Stap 1 : Ingrediënten

  • Voor de pesto:

  • 10 gram olijfolie
  • 25 gram basilicumblaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 10 gram pompoenpitten
  • chilipoeder naar smaak
  • zout en peper naar smaak
  • Voor de pasta:

  • 80 gram koolhydraatarme pasta (rauw) of neem courgetti
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 50 gram rucola
  • 2 flinke eetlepels Ricotta
  • eventueel Parmezaanse kaas

Stap 2 : Bereiding

  • Snijd de ui en knoflook en in grove stukken. Meng met alle andere ingrediënten voor de pesto saus in een blender tot een gladde pasta.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd 1 courgette met een dunschiller in dunne sliertjes (lijkend op spaghetti) net als courgette spaghetti en halveer de cherrytomaatjes.
  • Verwarm een pan op het vuur en giet hier de pesto saus in, voeg eventueel een klein scheutje water toe. Laat 2 minuten sudderen en voeg dan de courgette en tomaatjes toe. Roer de Ricotta er door heen en voeg na 3 minuten de pasta toe.
  • Verdeel over twee porties en garneer met wat rucola en Parmezaanse kaas.

Notities

Voedingswaarden per portie: 385 kcal, 16,4 gram vet (waarvan verzadigd 10,6 gram), 21,7gram koolhydraten, 33 gram eiwitten, 11,3 gram voedingsvezels, 0,3 gram zout (wanneerverder geen zout wordt toegevoegd aan de maaltijd).

Auteur: Anouk Hartman