Watermeloenen bespreek ik regelmatig. De naam is verradelijk. Van alle meloenen is de watermeloen het zoetst (samen met de cantaloupe). Dat verwacht je niet van een meloen die water-meloen genoemd wordt.

  • 15 minuten

  • Salade

  • Fusion, Nederlands

  • 2 personen

Stap 1 : Ingrediënten

  • 430g watermeloen

  • 1/2 (100g) komkommer

  • 1 bosui in ringen

  • 1/4 (50g) avocado

  • paar takjes verse munt

  • 200g cottage cheese

  • Zout en peper naar smaak toevoegen

Stap 2 : Bereiding

  • Schil de watermeloen en snijdt hem in blokjes. Doe de meloenblokjes in een grote mengkom.
  • Schil eventueel de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de helften opnieuw in de lengte door en maak dan platte plakjes. Voeg de komkommerplakjes toe aan de meloen en bosui in de mengkom.
  • Snijd de bosui in ringen. Bewaar een paar ringetjes voor de garnering en voeg de rest toe aan de meloen.
  • Snijd de avocado in blokjes. Voeg toe aan de mengkom.
  • Snipper de munt, bewaar een paar blaadjes. Voeg de rest toe aan de mengkom.
  • Meng peper en zout naar smaak door het bakje cottage cheese.
  • Smeer een dikke laag cottage cheese op de bodem van een mooie saladeschaal. Bewaar een paar theelepeltjes voor bovenop.
  • Verdeel de meloenmix over de cottage cheese. Schep daarop met een kleine theelepel de laatste beetjes cottage cheese. Steek hier en daar een blaadje munt en strooi de laatste bosuitjes erover.

Voedingswaarden

Voedingswaarden per portie: 225 kcal, 8,8 gram vet (waarvan verzadigd 3,1 gram), 20,9 gram koolhydraten, 13,3 gram eiwitten, 2,6 gram voedingsvezels, 1,9 gram zout (wanneer verder geen zout wordt toegevoegd aan de maaltijd).