Een heerlijk receptje voor het najaar en deze winter, maar pas op dat je niet te veel eet!

Zoete aardappelen horen trouwens bij het ‘aardappelen’ en ‘koolhydraten’ assortiment. Dit is dus géén groente en kan daarom geen gewone aardappel vervangen. Nu is het bij een gewoon dieet geen probleem om wat koolhydraten binnen te krijgen, maar als voor jou het advies geldt om de koolhydraten uit aardappelen/pasta/rijst enz. te verminderen, dan is dit recept niet geschikt!

  • 30 minuten

  • Hoofdgerecht

  • Fusion, Nederlands

  • 2 personen

Stap 1 : Ingrediënten

  • 300 gram zoete aardappel geschild
  • 200 gram flespompoen geschild
  • 4 stuks zongedroogde tomaatjes
  • 200 gram spinazie vers
  • 2 stuks rode puntpaprika’s
  • 30 gram walnoten of pecannoten
  • 60 gram Apetina fetakaas 22+
  • Zout en peper naar smaak toevoegen

Stap 2 : Bereiding

  • Schil de zoete aardappelen en pompoen. Snijd vervolgens in stukken. Kook voor ongeveer 15 tot 20 minuten totdat deze gaar zijn.

  • Snijd ondertussen de punt paprika’s in reepjes en zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

  • Giet het water van de zoete aardappelen en pompoen af en stamp tot puree. Zet vervolgens op laag vuur en roer hierdoor de spinazie, puntpaprika en zongedroogde tomaten. Het is de belang dat de spinazie slinkt door de warmte van de puree.
  • Breng op smaak met (chili)peper en eventueel zout. En serveer met de (verkruimelde) walnoten en fetakaas.

Voedingswaarden

Voedingswaarden per portie: 400 kcal, 14,7 gram vet (waarvan verzadigd 3,2 gram), 46 gram koolhydraten, 15,4 gram eiwitten, 10,9 gram voedingsvezels, 1,4 gram zout (wanneer verder geen zout wordt toegevoegd aan de maaltijd).

Auteur: Emma Huijs